Juoksevafiksari suosittelee

Tälle sivulle on koottu yhteistyökumppaneiden tuotteita, jotka ovat olleet yritykseni käytössä ja joihin olen ollut erittäin tyytyväinen! Koodilla juoksevafiksari -10% kaikista tilauksista Autodudelta ja koodilla juoksevafiksari10 -10% kaikista tilauksista Valostorelta. Koodi käy myös jo alennettuihin tuotteisiin.

Kevätpesu

Talven jälkeen on hyvä pestä auto kunnolla, jolloin otetaan pois suola, piki, rauta sekä muut epäpuhtaudet talven jäljiltä, sekä suojataan auto, jos sitä ei ole suojattu jo kestopinnoitteella. Suosittelen tekemään nämä auton pesuun tarkoitetussa hallissa. Ulkona pesemisessä on se riski, että pesuaineet eivät toimi toivotulla tavalla, koska ne kuivuvat auton pintaan kiinni nopeasti tuulen/auringon vaikutuksesta. Tämä voi aiheuttaa isoja vaurioita lakkapinnalle. Ota huomioon myös Suomen lainsäädäntö, lisää tietoa täältä. Yhteistyökumppanilleni Easy Garage 247:lle löydät alekoodit täältä.

- Ensin levitetään kuivaan pintaan esipesuaine, tällä saadaan suuri osa epäpuhtauksista pois koskematta mekaanisesti pintaan, joka ehkäisee naarmuuntumista. Jos autossa ei ole mitään suojaa päällä, suola on todennäköisesti erittäin tiukasti kiinni, jolloin sumutat ennen vaahdon levittämistä liuotinta pahimpiin kohtiin (yleensä etenkin kyljet, etupuskuri ja perä). Tähän linkattu esipesuaine poistaa myös mahdolliset vahat. Vanhan vahan poisto on hyvä ennen uuden levitystä ja etenkin ennen pinnoittamista tulee olla tarkka, että pinnalla ei ole vahajäämiä. Jos kaipaat vahaturvallista pesuainetta, valitse esipesuaineeksi tämä. Huuhtele pois vaikutusajan jälkeen alhaalta ylöspäin. 

-  Lisää ämpäriin vahaton shampoo + vesi pullosta löytyvän ohjeen mukaan. Ennen shampoopesua voit laittaa vannepesuaineen vaikuttamaan. Kinnastele auto huolellisesti ylhäältä alaspäin ja muista käydä usein ämpärillä huuhtelemassa kinnas tuoreella pesuaineella. Näin vältämme myös naarmuuntumista, koska emme tuo likaisimmista kohdista epäpuhtauksia ylös paikkoihin, joissa hiekkaa ei ole niin paljoa. Viimeisenä erillisellä välineellä voit pestä vanteet ja tähän valittava työväline riippuu vanteesta. Työvälineen valintaan tulee keväämmällä erillinen video. Kun olet kinnastellut koko auton, huuhtele

- Nyt voit kuivata hieman liinalla auton kylkiä, mutta en suosittele tekemään tätä jos peset autoa ulkona, koska pienpoistoaine kuivuu silloin todella nopeasti pintaan tuulen/auringon vuoksi. Kuivaus auttaa pienpoistoa toimimaan paremmin, koska vesi voi laimentaa tai estää jopa kokonaan vaikutuksen. Sumuta pienpoistoaine pinnalle ja anna vaikuttaa ohjeen mukaan. Voit tehostaa vaikutusta kinnastelemalla suht kuivalla kintaalla, huuhtele lopuksi.

- Sumuta pintaan raudanpoistoaine ja anna vaikuttaa ohjeen mukaan. Voit tehostaa vaikutusta kinnastelemalla suht kuivaalla kintaalla, huuhtele ennen kun violetti muuttuu ruskeaksi. 

- Kuivaa auto, joko liinalla tai puhaltimella. Autonkuivauspuhallin on pintaystävällisin vaihtoehto, koska silloin pinnalle ei tule mekaanista rasitetta. Lisäksi puhaltimella saat kaikki auton raot kuivattua, jolloin mm. peileistä tai valoista ei valu enää vettä heti kun auto liikahtaa. Etenkin pinnoittaessa autoa on tärkeää kuivata auto erittäin huolellisesti.

- Voit tehdä tässä välissä savestuksen, johon tarvitset savea ja liukastetta. Savestusta suositellaan tehtäväksi ennen pinnan suojausta, koska sillä saat pois kaikki epäpuhtaudet, jotka eivät ole lähteneet kemiallisella poistolla. Savestuksella lähtee myös kalkkitahrat. Emme halua lukita epäpuhtauksia pinnan sekä suojan väliin, koska se vaurioittaa lakkapintaa ajansaatossa. Tarvitseeko autosi savestusta? Voit kokeilla pintaa laittamalla käden pakastepussiin ja liu'uttamalla kättä pintaa vasten, jos kuuluu/tuntuu rohinaa ja pinta on karkea, savestus on suositeltavaa. Oikeaoppisen savestuksen jälkeen pinta on 100% puhdas. Tämä saattaa kuitenkin joskus naarmuttaa pintaa, etenkin jos tekee ensimmäistä kertaa, jonka vuoksi en suosittele tehtäväksi jos ei ole aikeissa myllyttää autoa. Riski tähän on toki pieni, silloin kun käytössä on kunnon liukaste eikä työskentele kuivalla pinnalla, eikä käytä maahan pudonnutta savea.

- Nyt auto on valmis myllytettäväksi, jonka voit tehdä halutessasi tässä välissä. Myllytys (linkki avautuu TikTokissa) ennen auton suojausta parantaa suojan tarttumista pintaan ja parantaa suojan kestoa. Myllytys on erittäin suositeltavaa etenkin ennen pinnoitteen lisäystä. Pienelläkin ns. 1-step myllytyksellä autoon voi saada huomattavan eron kiillossa, koska tämä poistaa paljon hentoa pesunaarmua pinnalta ja tämä on kaikille helppo toteuttaa oikeilla välineillä. Tähän linkatussa TikTok linkissä on opetussarja, jonka katsomalla aloittelijakin tietää perusasiat mitä myllytyksessä tulee huomioida. 1-step on helpoimpia tapoja lähteä opettelemaan myllytystä, koska et tarvitse suurta tietotaitoa ja kokemusta, auton pinta käydään käytännössä koneella ja yhdellä aineella läpi. 

- Nyt on aika suojata auto. Suojaamisella saat pidettyä auton maalipinnan mahdollisimman hyvänä mahdollisimman pitkään, koska silloin auton pinta hylkii likaa eikä epäpuhtaudet ole suorassa kosketuksessa lakkapinnan kanssa. Lisäksi auto on todella paljon mukavampi pestä, kun lika lähtee helposti pois eikä enää tarvitse pähkäillä miten sen saa puhtaaksi. Vahaus on yksi yleisimmistä tavoista suojata auto, koska se on erittäin helppo aloittelijallekin, mutta tulee uusia usein ja pesuissa tulee olla varovainen käytettävien pesuaineiden kanssa, jotta vaha ei lähde pois. Pinnoittaminen on yleistyvä trendi autonhoidossa. Pikapinnoitteella saat kestoa noin 12kk ajaksi ja on usein jopa vähemmän työläs prosessi kun vahaus: sumuta liinaan, levitä pinnalle, pyyhi pois ja valmis! Pikapinnoitteet kestävät suht hyvin kemikaaleja, mutta kannattaa silti varoa voimakkaiden pesuaineiden käyttöä. Kestopinnoitteella saat auton suojattua jopa vuosiksi kun kerran näet hieman enemmän vaivaa. Kestopinnoitetta et voi pestä pois, se lähtee pois vain kulumalla/myllyttämällä. Se kovettuu omaksi kerrokseksi lakkapinnan päälle ja täten suojaa autosi pintaa ennennäkemättömällä tavalla. Psst.. sivuja rakennetaan parhaillaan ja tuotteita lisätään aina kun ehtii :)