MITÄ JUOKSEVAFIKSARI TEKEE?

Juoksevafiksari tekee auton puhdistuksia jopa omalla kotipihallasi.
Töitä tehdään vain ajanvarauksella. 

Ideana on tehdä auton puhdistuksesta mahdollisimman vaivatonta, siksi siis sinun ei enää tarvitse miettiä miten tuot autosi puhdistettavaksi, millä pääset takaisin puhdistuksen ajaksi tai vaikka milloin ehdit tuomaan auton. 

Voin esimerkiksi hakea auton työpäiväsi ajaksi puhdistukseen.
Hakupalvelussa pysäköinnin tulee olla maksuton, muussa tapauksessa veloitetaan parkkimaksu erikseen.
 
 

Kotipihafiksit

Edellytys kotipihalla työskentelyyn on kesäaikaan vain sähkön saaminen ulos sekä mahdollisilla sadekeleillä katos/autotalli. Ulkopesut toteutettavissa vain tilassa missä on öljynerotuskaivo sekä painepesuri.

Talvisin työskennellään vain lämpimässä tilassa.


NAARMUT

Tiesitkö että auton lakkapinnan koneellisella kiillotuksella voidaan saada naarmut jopa kokonaan pois? Usein pienetkin maali- ja lakkapinnan vauriot alentavat auton arvoa, joten nämä on hyvä korjata viimeistään kun auton myyminen on ajankohtainen. Naarmut ja vauriot autossa vaikuttavat yleensä negatiivisesti ostopäätökseen.

Pääsääntönä on, että jos se ei tunnu kynnellä kokeiltaessa niin se saadaan pois. Yleensä myös tätä isommat naarmut saadaan paljon huomaamattomammaksi.

AKUN KOODAUS

Uudemmissa BMW:n malleissa on IBS eli Intelligent Battery System, joka mukauttaa latausta akun ikän, kunnon ja tyypin mukaan. Tämän takia akun vaihdon yhteydessä tulee ajotietokoneelle kertoa että akku on uusi ja vanhan latauksen tiedot täytyy poistaa muistista.

Välittömiä ongelmia ei välttämättä tule, mutta jos tätä ohjelmointia ei tehdä niin se voi lyhentää akun käyttöikää ja jopa vahingoittaa auton sähköjärjestelmää.

Jos akun koko muuttuu vaihdon yhteydessä niin ohjelmoimatta jättäminen tarkoittaa että silloin auto lataa akkua liikaa, joka rasittaa akkua sekä laturia todella paljon tai vastaavasti lataa liian vähän, jolloin akku ei ikinä täyty joka aiheuttaa esimerkiksi kylmällä kelillä käynnistettäessä ongelmia koska varausta ei ole riittävästi.

DPF REGENEROINTI

Kun auto ei onnistu regeneroimaan hiukkassuodatinta itse, saattaa auto mennä rajoitettuun tilaan. Tehot voivat vähentyä ja jopa moottorin vikavalo syttyä. DPF:n pakotetulla regeneroinnilla voidaan saada DPF poltettua puhtaaksi jolla ongelma saadaan korjattua. Jos tätä ei tee niin pahimmassa tapauksessa voi olla koko hiukkassuodattimen uusiminen joka voi maksaa jopa tuhansia.

AUTON PESU OMALLA PIHALLA

-Pesun tulee olla satunnaista (1-2 kertaa kuukaudessa)
-Liuottimia ei saa käyttää. Vain biohajoavia tuotteita saa käyttää (pien- ja raudanpoisto ei ole mahdollinen)
-Pesuvedet tulee imeyttää maahan, eli kemikaalit eivät saa mennä pohja- tai avovesiin tai sadevesiviemäreihin
-Kadulla, puistossa ja useimmiten taloyhtiöiden pihassa pesu on kielletty
-Pohjavesialueilla sijaitsevalla kiinteistöllä on pesu sallittu vain tähän tarkoitukseen rakennetulla pesupaikalla jossa on hiekan- ja öljynerotuskaivo

AJOVALOUMPIOIDEN SUMENTUMINEN

Heikentynyt valoteho on turvallisuusriski ja se voi olla jopa pahimmassa tilanteessa katsastuksen hylkäysperuste. Ajovalojen kiillotuksella saadaan sumentumaa pois joka on kertynyt vuosien varrella ajovaloumpion pinnalle. Kiillotuksen jälkeen valoteho sekä turvallisuus lisääntyy. Teen kiillotusta vain muovisille umpioille. 

TIETOA MINUSTA

Olen 27-vuotias nainen Turusta. Olen päättänyt opiskelun autoalalla helmikuussa 2021 ja olen ollut noin 9 vuotta autoharrastuksen parissa.
Aloin 18-vuotiaana siivoilemaan autoani kotona, siitä lähtien olen ollut kiinnostunut autojen fiksaamisesta ja opetellut lisää.
Kokemusta on vaihtoautojen myyntifikseistä 3 vuotta.
 

 

Toimin yksityisenä elinkeinonharjoittajana 2990620-1.
Yrityksellä on voimassaoleva vastuuvakuutus.